Dancă: Nu există o decizie politică la nivelul PNL pentru cooptarea membrilor PSD

Dancă: Nu există o decizie politică la nivelul PNL pentru cooptarea membrilor PSD
Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă (FOTO: Facebook)
Publicat: 26/08/2020, 12:45

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal și șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru RFI, că partidul nu are o strategie de cooptare, la nivel local sau parlamentar, a membrilor Partidul Social Democrat, iar acolo unde membrii PSD au schimbat partidul, inițiativa a fost a lor.

Ionel Dancă a susținut, întrebat dacă PNL va accepta și alți parlamentari social-democrați, după cooptarea deputatei demisionare din PSD Emilia Meiroșu, că nu există o decizie politică de cooptare a acestora în PNL.

„Juriștii PSD-ului ori au încercat să facă doar un demers politicianist”

Anunțul făcut de Victor Paul Dobre, vicelider al deputaţilor liberali, că Emilia Marlena Meiroşu, deputat ales în circumscripţia electorală 9 Brăila, va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL, după demisia din PSD, a provocat tensiuni, marți, în Parlament.  Alfred Simonis (PSD) a reamintit faptul că 135 de primari care fuseseră în PSD au trecut la PNL.

„Nu există o astfel de acțiune din partea celor care au demisionat din PSD. Înțeleg că unul dintre parlamentarii care au demisionat a anunțat că dorește să activeze cu sprijinul grupului parlamentar PNL, dar nu există o decizie politică la nivelul partidului pentru cooptarea acestora în rândul PNL”, a spus Dancă, la RFI.

Potrivit lui Ionel Dancă, în contextul moțiunii de cenzură că „juriștii PSD-ului ori au încercat să facă doar un demers politicianist, care să arate dorința lor de a face opoziție la guvernare, fără să țină cont de instrumentele legale și constituționale pe care le pot folosi în acest demers ori pur și simplu, așa cum de altfel au făcut în tot acest timp, de când a început criza provocată de pandemia de Covid, încearcă cu orice chip să încurce și să saboteze acțiunea guvernamentală”.

Dezbaterea pe moțiunea de cenzură a PSD, pe care Guvernul, chiar prin Ionel Dancă, a atacat-o la CCR, invocând existența unui conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament, după ce a fost depusă în timpul vacanței parlamentare, a fost amânată de PSD pentru jumătatea lunii septembrie, după cum a confirmat, marți seara, Lia Olguța Vasilescu, potrivit Mediafax.

„Ne dorim ca la aceste alegeri să câștigăm cât mai multe mandate”

Dancă a subliniat, la remarca jurnalistului că există astfel de practici, cel puțin în plan local, de trecere a membrilor PSD la PNL: „Nu există o strategie, așa cum nu a existat nici la nivel local. Nu a existat la nivelul partidului o astfel de strategie de cooptare la nivel local și nu există nici la nivel parlamentar, sunt înțelegeri locale, care în lumina unor calcule politice la nivelul zonelor respective, au dus la aceste înțelegeri. Totuși, PNL este un partid cu peste 1.100 de primari. Ne dorim ca la aceste alegeri să câștigăm cât mai multe mandate și să eliminăm din administrația locală, acolo unde s-a dovedit absolut nocivă influența PSD-ului și prin aceste alegeri noi dorim să schimbăm modul de administrare locală (…). Cei care vin alături de noi în acest demers sigur că nu este din inițiativa noastră, este inițiativa lor”.

Atenționat că PNL putea să-i refuze pe aleșii locali ai PSD care au intrat în Partidul Național Liberal, Ionel Dancă a spus: „Dacă ei pot să sprijine la obținerea unui rezultat care să ducă la schimbarea modelului de administrație locală, într-un sens în care modelul de administrație liberală a dovedit că poate face performanță, este în interesul cetățenilor. Până la urmă, la aceste alegeri locale, în mare parte, este votat candidatul, sigur, cu o componentă politică, dar mai puțin importantă, este în primul rând candidatul. Din cei peste 1.100 de primari PNL care candidează la aceste alegeri, procentul este destul de mic al celor care au fost cooptați din alte zone politice, mulți dintre ei fiind anterior de fapt tot din PNL”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×